Svend! med topkaraktere

Elektrikerlærling afslutter med to gange 12
Lærling hos Schurmann El A/S, Jimmy Pedersen, modtager medalje for teoriprøve og svendestykke med topkaraktere.

Bjerringbro: Fredag den 20. juni sluttede fire et halvt års uddannelse som elektriker for 29 årige Jimmy Pedersen fra Thorsø, ansat hos Schurmann El A/S.
Jimmy Pedersen er uddannet elektriker med speciale i styrings og reuleringsteknik, og lige nu kan han ikke andet end være tilfreds.
Det er nemlig ikke muligt at gøre det bedre end Jimmy Pedersen gjorde, han bestod teoriprøven med et 12 tal og ligeledes i sit svendestykke, fik han karakteren 12.
En sådan exceptionel præstation udløser en flot medalje, som Jimmy fik udleveret på Den Jydske Håndværkerskole den 20. juni 2014.
En almindelig elektriker uddannelse tager normalt kun fire år, men da Jimmy havde valgt retningen med styring og regulering, blev der føjet et ekstra halvt år til den almindelig uddannelse.
Rejser med Grundfos
Seks gange i sin læretid har Jimmy Pedersen været med Schurmann El A/S hos Grundfos i både Serbien og Ungarn, både for at reparere og opstille maskiner.
Hver gang har været en spændende læretid:
»Man lærer noget nyt, hver gang man er af sted og så er sammenholdet godt på sådanne ture«, fortæller Jimmy Pedersen. Når firmaet har været afsted med Grundfos er opholdet typisk af to til tre ugers varighed.
En travl mester
Ikke nok med at Jimmy Pedersen nu har afsluttet med topkarakter, han er også blevet fastansat hos Schurmann El A/S.
Indehaver af Schurmann El A/S,Lasse Schurmann, oplever positiv udvikling i samfundet:
»Jeg synes der igen er positivisme at spore i samfundet, vi har fået enkelte nybyggerier på arbejdslisten og vi har generelt meget at se til for tiden«, fortæller Lasse Schurmann.
Schurmann El A/S startede op tilbage i 2006, hvor det mest var elektrikerarbejde på Grundfos han lavede, og dengang var han kun sig selv.
Idag har firmaet 10 ansatte, heraf en lærling, og mange forskellige kunder, heriblandt også en del landmænd.

Jimmy og Lasse

Jimmy Pedersen tv. er udlært 20. juni med topkaraktere. Her ses han med medaljen ved siden af Lasse Schurmann.

Kilde: http://www.bjerringbro-avis.dk/default.asp?show=page&id=8778